KookJij

Druivengelei met vanille room

Een heerlijk druivengelei met vanille room recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Margriet
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Druivengelei met vanille room te bereiden

Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. Verwarm de wijn en los er, van het vuur af, al roerend 4 blaadjes gelatine in op. Laat al roerend 10 min. afkoelen. Ontvel de druiven*, houd 1/3 deel apart, snij de rest doormidden en roer ze door de gelei. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil eraf. Verdeel de gelei over 6 glazen en laat 2 uur opstijven.
Bereidingswijze
Klop de slagroom stijf. Los de resterende gelatineblaadjes op in 1 el. water en roer bij de vla. Spatel slagroom en driekwart van de sinaasappelrasp door de vla. Schep de vanilleroom o de druivengelei en zet nog ? uur koel weg. Garneer met achtergehouden druiven en sinaasappelrasp.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst