KookJij

Recept voor Dromerige bavarois

Een heerlijk dromerige bavarois recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: receptenweb
Kan worden ingevroren: Nee

Bereiding

Bereiding

Maak een grotere hoeveelheid rozensiroop zodat u ook in de hele winter kunt genieten.
Met suikerbloemetjes wordt in dit recept bedoeld versuikerde rozenknopjes.
Rozensiroop krijgt u door 's morgens in de tuin (of desnoods van uw buren, als je heel vroeg opstaat) de bijna uitgebloeide rozenblaadjes te verzamelen. Deze blaadjes stopt u in een stopfles tot deze geheel vol is. Vul de stopfles met water totdat alle blaadjes onderstaan.
Laat dit op een warme plaats (vensterbank) twee dagen rijpen in de zonnestralen.
Het vocht door de fijne doek filteren en er de suiker in oplossen. Om de siroop langere tijd te kunnen bewaren (het duurt nog even tot een volgende zomer!), los er het citroenzuur (te koop bij de drogist) in op. Schenk de siroop in goed afsluitbare flessen en bewaar deze op een donkere, koele plaats.
Versuikerde rozen krijgt u door kleine geurende rozen, nog net in de knop, eerst met eiwit te penselen, vervolgens met fijne suiker te bestrooien en tot slot in de op 40 graden ingestelde oven te laten drogen.
Voor de frambozenbavarois de frambozen (enkele voor de garnering achterhouden) pureren met citroensap en poedersuiker naar smaak. De frambozenpuree en rozensiroop afzonderlijk licht verwarmen en in elk de helft van de geweekte gelatine oplossen. Beide af laten koelen tot het begint te geleren. De slagroom net niet stijf slaan en door elk van de composities de helft van de room spatelen. De vormpjes eerst met de rozenbavarois en vervolgens met de frambozenbavarois vullen. De vormpjes in de koelkast op laten stijven. De bavarois storten op de borden en garneren met halve frambozen en gesuikerde rozenknopjes. De borden met poedersuiker bestuiven.
Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst