KookJij
Lees meer Lees minder

Koud

Op deze pagina vind je alle lekkere recepten voor koude dranken. Een frisse vruchtenbowl, Sangria, zelf likeur maken? Je vind het allemaal in deze categorie! Zowel mét als zonder alcohol.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Koud5 recepten

    1. Ingredienten: 500 gr. bloem, 500 gr. donker bruine basterd suiker, 500 ml. water, 2 eetl.koekkruiden, 1 a 2 tl. cardamon zaadjes, geplet tot poeder, 1 zakje bakin poeder van Dr.Oetker
    2. Ingredienten: 5 biologische citroenen, 400 g witte kristalsuiker, 0,5 l water, 0,5 l zuivere alcohol van 94°
    3. Ingredienten: koffiebonen (niet gemalen), alcohol 96%, suiker (witte of rietsuiker), bronwater (niet bruisend)

    4. Ingredienten: -1 Eetlepel suiker, -Een scheutje koffiemelk, -Gazeuse of andere priklimonade (cola, 7-up)
    5. Ingredienten: 44 suikerklontjes, 44 koffiebonen, 2 sinaasappels, ongeverfd, 1 vanillestokje, 1ltr brandewijn
    6. Ingredienten: 500 gram aardbeien, 125 ml. melk, 250 ml. roomijs, 1/4 bak ijs, suiker
    7. Een heerlijke Sangria volgens Spaans recept! Ingredienten: Ik neem:, 3 flessen rode wijn (geen dure hoor), 3 borrelglaasjes triple sec, 2 borrelglaasjes gin, 3 borrelglaasjes cointreau, 1 borrelglas whisky, 4 à 6 soeplepels fijne suiker, 2 sinaasappelen, 2 appels
    8. Ingredienten: 1 kop melk, 4 hele rijpe bananen, 4 el suiker, 1 l vanille ijs

    9. Ingredienten: 1250 gr. gepelde bananen, sap van 2 citroenen, 100 ml. appelsap, 500 gr. Van Gilse Geleisuiker
    10. Geen verse morellen of kersen te koop? Ga dan als volgt te werk bij 'mijn kookverhaal'. Ingredienten: 2 kilo rijpe morellen, 1 liter brandewijn, 600 gram fijne kandijsuiker, 1 vanillestokje, 1 pijpkaneel
    11. Ingredienten: 1 onbehandelde citroen, 25 g anijszaad, 250 g andijsuiker, 1 kaneelstokje, 750 ml vodka of doppelkorn
    12. Ingredienten: Aperol (2 delen) (soort Campari), Prosecco (3 delen), scheutje spuitwater, schijfje sinaasappel, ijsblokjes
    13. Ingredienten: 2 kopjes sterke koffie of espresso, 1 kleine blikje geevaporeerde melk, 1 theelp lichtbruine suiker, 3 borrelglaasjes koffielikeur (Tia Maria), chocoladeschaafsel vor de afwerking

    14. Ingredienten: 500 gram aardbeien (groot bakje), 125 ml melk, 250 ml roomijs 1/4 bak ijs, eventueel suiker naar smaak
    15. Ingredienten: 3-4 rijpe peren, 300-400 g kristalsuiker, 1 vanillestokje, 1 l eau de vie
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Cannelloni
    Cannelloni Categorie Pasta's
    Cannelloni gevuld met gekruid gehakt, in tomatensaus en afgedekt met bechamelsaus met kaas Ingredienten: De vulling: 300 gr rundergehakt, 1 ei, 2 sjalotjes gesnipperd, 2 teentjes knoflook gesnippers, 35 gram tomatenpuree uit de tube , chilpoeder, paprika pikant poeder, 1 runderbouillonblokje, 10 cannellonipijpjes, De tomat
  2. Brabants roggebrood
    Brabants roggebrood Categorie Bakken
    Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij Ingredienten: roggemeel, volkorenmeel, tarwebloem, melk, gist gedroogd, zout, appelstroop, nescafe, olijfolie
  3. Simpele salade met vis
    Simpele salade met vis Categorie
    Een heerlijk simpele salade met een stukje koolvis. Natuurlijk kan er ook andere vis gebruikt worden. Ingredienten: Lenteui, Komkommer, romaine sla, Ei, Paprika, Zout, Peper, Dressing, Koolvis
  4. Volkoren pizzadeeg (Broodmachine)
    Volkoren pizzadeeg (Broodmachine) Categorie Pizza's
    Op zoek naar pizzadeeg wat je kan maken in de broodbakmachine? Dit is een heerlijk recept! Ingredienten: Volkoren-Tarwemeel, Honing, Droge gist, Zout, Water (lauw-warm), Olijfolie
  5. Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas
    Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas Categorie Warm
    De smeuïge Schot Ingredienten: Olijfolie, 1/2 sjalot, 1 teentje knoflook, 140 g diepvrieserwtjes, peper, zout, 4 plakjes gerookt spek, 4 sneden volkoren (zuurdesem)brood, 2 plakken Beemster Oud
  6. Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas
    Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas Categorie Warm
    De zwoele zuiderling Ingredienten: Voor de pesto:, 40 g Beemster Oud, 40 g cashewnoten, handvol basilicum, 1 teentje knoflook, 4 el olijfolie, peper, zout, Voor de broodjes:, 2 ciabattabroodjes, 4 artisjokharten (uit bokaal), handvol rucola, fijne Italiaa
  7. Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas
    Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas Categorie Warm
    De ziltige Scandinaviër Ingredienten: 100 g zure room, 4 takjes dille, 1 citroen, peper, zout, 2 roggedesembroodjes, 2 plakken Beemster jong, 8 groene mini-asperges, 100 g (warm)gerookte zalm
  8. Indiase visschotel
    Indiase visschotel Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Ik wilde eens een pittige vis, nou met dit recept is het gelukt. Ik zou zeggen maak het eens en laat weten wat je er van vindt. Ingredienten: 200 gram roodbaarsfilet van de visboer, 6 gepelde tijgergarnalen(gamba) van de visboer, 4 krabsticks van de visboer, 1 citroen, chilipoeder, gemalen koriander(ketoembar), komijn(djinten), maizena of bloem, bloemkoolroos
  9. Appel, banaan en peersapje
    Appel, banaan en peersapje Categorie Slowjuicer
    Een heerlijk sapje uit de slowjuicer. Ingredienten: Elstar appel, Peer, Banaan
  10. Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
    Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker Categorie Slowcooker
    Een heerlijk en relatief snel recept voor beenham uit de slowcooker. Dit keer met honing en mosterd. Ingredienten: Beenham (naturel), Honing (Lindehoning), Franse Mosterd, Kruidnagel, Whisky (Bushmills Original)