KookJij

Donkere chocoladepralines

Een heerlijk donkere chocoladepralines recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 80 stuks personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Donkere chocoladepralines te bereiden

1. Hak 50g van de fondantchocolade samen met de chilichocolade en de couverture fijn. Doe ze met de room in een kookpan en laat smelten. Laat afkoelen, maar let op dat de chocoladeroom niet hard wordt.
2. Klop de boter romig en doe er het vanillemerg en de chocoladeroom bij. Roer goed en zet 40 à 50 minuten in de koelkast.
3. Doe de room in een spuitzak en vul er 30 aluminium pralinevormpjes mee. Smelt de rest van de fondantchocolade, doe hem in een wegwerpspuitzak, knip 1mm van de punt af en versier de snoepjes met de gesmolten fondant. Laat afgedekt afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

toon logger

toon logger zegt:
Waar zijn de diverse chocolade smaken verkrijgbaar ???