KookJij

Doedelzakstoof (Schotland)

Een heerlijk doedelzakstoof (schotland) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Canada
Keuken: Amerikaanse
Bron: vriendin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Doedelzakstoof (Schotland) te bereiden

Snijd het vlees in langwerpige, dikke repen. Pel de uien en snipper ze. Steek de kruidnagelen in het laurierblad. Verhit in de stoofpot, met de hittebron op een matige stand 40 gram boter en bak de reepjes vlees aan alle kanten bruin. Bestrooi ze met peper en zout en neem ze uit de pot. Doe zonodig nog wat boter in de pot en fruit de uiesnippers roerende tot ze wat kleur gekregen hebben. Doe het vlees weer in de pan en voeg 4 dl warm water, het bestoken laurierblad, peper en zout toe. Breng de inhoud aan de kook en sluit de pot.
Stoof met de hittebron op lage stand cirka 1 uur zachtjes, zonodig met een vlamverspreider eronder. Schil in die tijd de raapjes en snijd ze in blokjes. Schraap de wortelen en snijd de beide uiteinden weg. Was ze en snijd ze in stukjes. Voeg ze na de eerste stooftijd toe, met de whiskey. Kontroleer of er nog voldoende vocht aanwezig is, vul dit zonodig aan met wat kokend water. Stoof weer zachtjes cirka 45 minuten door. Roer er 20 minuten voor het einde van de stooftijd de havermout door en laat deze het stoofvocht min of meer binden. Breng de Schotse stoofpot op smaak met peper en zout en verwijder voor het serveren het bestoken laurierblad


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst