-
Spaghetti à la Sonja Bakker
Categorie: Hoofdgerecht
60 min
Ingredienten: 1 ui, 2 tenen knoflook, 2 wortels, 3 stengels bleekselderij, 500 gram rundergehakt, 3 eetlepels tomatenketchup, 2 deciliter vleesbouillion, 1 deciliter rode wijn, 500 gram spaghetti
-
Zwarte kip (zwart-zuur van kip)
Categorie: Hoofdgerecht, Vlees
30 min
Ingredienten: 1 kip van 1000 á 1200 gr., 8 eetl olie, KRUIDERY:, 2 uien, 2 knoflook, 6 kruidnagels, 1 theelepel kaneel, 10 zwarte peperkorrels, 1 theel.nootmuskaat, 2 eetl ketjap manis, 2 eetl.azijn, 1 kippenbouillon-blokje, 1 dl.rode...
-
Rundvleesstoofpot met Linzen
Categorie: Vlees, Hoofdgerecht
150 min
Ingredienten: -3 eetlepels rijstolie, -2 grote uien, fijn gesnipperd, -4 teentjes knoflook, fijn gesnipperd, -2 selderij stelen, in dunne halve maantjes, -2 grote winterwortels, in halve maantjes, -10 cc djinten, -10 cc ketumbar, -10...
-
Lamsragout met vijgen
Categorie: Hoofdgerecht
30 min
Ingredienten: - 100g lamsvlees, - 1 teentje knoflook, - Stukje gember, - Onbehandelde sinaasappel, - 75g gedroogde vijgen, - Kleine aubergine, - 50g basmatirijst, - 2 eetlepels olijfolie, - Kaneelpoeder, - Peper, - Zout
-
Vis in de Römertopf
Categorie: Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
120 min
Ingredienten: 6 aardappelen, 1 broccoli , klein, 250 gram verse vis, 1 appel, viskruiden, citroensap, theelepel kerriepoeder, theelepel paprikapoeder, scheutje olie, klontjes boter, 1 ui, 2 knoflooktenen
-
Pasta met kip en tonijn
Categorie: Hoofdgerecht, Pasta's
30 min
Ingredienten: 2-3 kipfilet in reepjes of blokjes, 1 blikje tonijn op olie, 250 gram champignons, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 2-3 eetlepels olijfolie, 1 pakje kruidenkaas, ± 2 dl melk, evt. maïzena, peper, zout, Provençaalse krui...
-
Raapstelen lasagne
Categorie: Hoofdgerecht, Ovenschotels
45 min
Ingredienten: 1 pak lasagne bladeren, 500 gram mager gehakt, 2 bossen raapstelen, 1 bos basilicum, tomatenpuree, paprikapoeder, 3 vleestomaten, 1 knoflook, 1 ui, 1 winterpeen, geraspte kaas, bechamelsaus:, 100 gram bloem, boter, 1 ltr...
-
Gemak in een braadzak
Categorie: Hoofdgerecht
60 min
Een gemakkelijk en gezond recept, ideaal!
Ingredienten: Kipfilet, Aubergine, Punt paprika, Kastanje champignons, Rode ui, Rode peper, Knoflook, Snoeptomaatjes, Krieltjes (voorgekookt), Komijnzaad, Koriander (gemalen), Tijm, Kipkruiden (pikant), Peper, Zout
-
Sla met ei met ui met aardappelen
Categorie: Hoofdgerecht
30 min
Ingredienten: 1 krop sla, 2 uien, 100 gram boter, 2000 gram aardappelen, 6 flinke tomaten (1½ p.p), 6 eieren (1½ p.p), yoghurtslasaus (Duyvis)
-
Rundvlees in tomatensaus op Bourgondische wijze
Categorie: Hoofdgerecht, Vlees
150 min
Ingredienten: 600 gr. runderlappen, 2 uien, 2 glazen rode wijn, 4-5 teentjes knoflook, ½ tl gedroogde tijm, 2 el tomatenpuree, 1 blikje tomatenstukjes, 50 gr. braadboter of olie, bouillonblokje, zout en peper
-
Gekruide pasta met venkel en krab
Categorie: Hoofdgerecht
15 min
Ingredienten: - 50g noordzeekrab, - 4 takjes basilicum, - 4 takjes peterselie, - 1 venkel, - 75g zure room, - 50g volkorenpasta (bijvoorbeeld penne), - 1 theelepel olijfolie, - Peper uit de molen, - Zout
-
Courgetti met avocadosaus en gerookte paling
Categorie: Hoofdgerecht, Overig
15 min
Courgetti ook weleens zucchetti genoemd is eigenlijk niks meer (of minder)
dan spaghetti gemaakt van courgette.
Al vaak gezien maar zelf nog nooit eerder g...
Ingredienten: 1 courgette, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 avocado, 100 ml (kook)room, sap van ½ limoen, 100 gr paling filets, Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten, pezo, oregano, olie, optioneel: beetje rucola om erdoorheen te d...
-
Mosselen à la Fra Diavolo
Categorie: Hoofdgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren
60 min
Ingredienten: SAUS :, 2 eetlepels extra virgine olijfolie, 1 theelepel a 5 cc gedroogde oregano, 10 blaadjes basilicum fijngemaakt, 2 sjalotten gesnipperd, 4 teentjes knoflook gesnipperd, 125 cc droge witte wijn, 2 eetlepels tomatenco...
-
Babi pangang
Categorie: Vlees, Hoofdgerecht
90 min
Ingredienten: 750 gram doorregen varkenslappen,, marinade :, sap van een citroen, 1 afgestreken eetlepel babi panggangkruiden, 1 theelepel djahe, aromat, peper, vetsin, 2 eetlepels slaolie, 2 eetlepels Chinese ketjap, 1 eetlepel rum o...
-
Asperges met ei, ham en botersaus
Categorie: Hoofdgerecht
30 min
Ingredienten: 1,5 kilo asperges, 4 eieren, 2 ons lekkere gekookte ham zoals beenham of yorkham op kamertemperatuur, 125 gram roomboter, het sap van een citroen, peper en zout, nieuwe aardappelen
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker