KookJij

Recept voor Dessert: appeltaart

Kruimeldeegtaart met appel, amandelen en ruwe rietsuiker.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Boter samen met de suiker, ei, bloem, bakpoeder en melk mengen tot een glad deeg. Zet deze 60 min in de koelkast in plastiekfolie. Verwijder het klokhuis van de appels deze in blokjes snijden en de ruwe rietsuiker eronder mengen samen met de grof gesneden amandelen. Neem een springvorm vet deze in met boter en bestuif met bloem. Rol het deeg uit beg de bodem en zijkanten van de springvorm duw lichtjes aan. Houd een beetje deeg aan de kant voor reepjes van te snijden. Vul de springvorm met de stukjes appel en amandelen. Als laatste de reepjes deeg over de appels leggen. Besmeer de bovenkant van het deeg met een beetje melk en strooi nog wat ruwe rietsuiker erover. Bak deze taart +/- 60 min in een voorverwarmde oven op 160 gr. Laat afkoelen op rooster, voor het opdienen bestrooien met bloemsuiker.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst