KookJij

De echte Weense Sachertorte

Een heerlijk de echte weense sachertorte recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Oostenrijk
Keuken: Europese
Bron: www.ronnyschocoladerecepten.blogspot.com
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe De echte Weense Sachertorte te bereiden

1. De oven op 180 C voorverwarmen. De chocolade au bain marie smelten en met de boter schuimig roeren, dan geleidelijk de poedersuiker en de eierdooiers erdoor roeren. De eiwitten met de suiker tot een niet al te stijve sneeuw kloppen en samen met het meel, waarin het zout is geroerd, door het chocolademengsel zelf roeren.

2. Een springvorm van 24 cm doorsnede invetten en met meel bestuiven. Het deeg hierin 45 - 60 min. bakken. De taart in de vorm laten afkoelen, daarna pas uit de vorm halen.

3. De abrikozenjam verwarmen en de taart hiermee bestrijken. De taart vervolgens enkele uren op een koele plek laten rusten.

4. Voor het glazuur: 200 gram pure chocolade + 20 gram boter (dit geeft glans en smaak) en 40 gram poedersuiker au bain marie verwarmen. Over de taart gieten (op rooster) en met paletmes gelijkmatig verdelen. De zijkanten mooi afstrijken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
Hello Caroline, op 16 October 2012 gaf Piet in zijn reactie al aan, hoe je dat glazuur kunt maken. Probeer dat eens. Eigenlijk zou het recept met die aanvulling gewijzigd moeten worden. Voordat ik aan een nieuw recept begin, lees ik altijd de reacties. Dat kan vaak kleine foutjes aan het licht brengen. Misschien wil Anna dat alsnog even doen.
Caroline

Caroline zegt:
Hoeveel chocolade en suiker voor het glazuur? Het blijt toch een geheim recept die Sachertorte!
Mimi Emmanouil

Mimi Emmanouil zegt:
Al vele jaren maak ik deze taart, en het blijft een hele openbaring om het weer eens te eten. Er gaat niets boven een lekkere stuk Sachertorte. Dat geeft een hemelse gevoel. De chocolade voorzowel de cake als de glazuur, mjam majm lekker gewoon. Bedankt voor het receptje.
Met de vriendelijke groetjes van Mimi
Corrie Schuytvlot-Schoumans

Corrie Schuytvlot-Schoumans zegt:
Ben deze taart nu aan het maken maar ik zie nergens de beschrijving voor het glazuur.
Taartgek

Taartgek zegt:
De hoeveelheden van het glazuur staan er niet bij... jammer want het is een goed recept. :)
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag Adriana Ros, op jouw laagje abrikozen jam, wat een lekkere touch kan geven aan deze taart, zou ik ook een laagje custard aanbrengen. Dat verrijkt bijna elke taart m.i..
adriana ros, kamperland

adriana ros, kamperland zegt:
De taart doormidden snijden, laag abrikozenjam aanbrengen (geen slagroom) en de 2 helften weer op elkaar leggen. Dan afmaken met de choc. glazuur.
Anneke

Anneke zegt:
De taart is goed gelukt maar ik vind hem vrij droog. Misschien kan er tussen de taart wat slagroom Groetjes Anneke:)
Anna

Anna zegt:
Even de reactie van Piet lezen, Tom.;)
Tom

Tom zegt:
Chocolade, zachte boter, poedersuiker, eierdooiers, suiker.
Meel, zout, abrikozenjam.
Maar hoe kom ik nu aan
glazuur? Ik hoop dat u mij dat verteld.

Gr. Tom.
Piet

Piet zegt:
Jammer dat de receptuur voor glazuur er niet in staat: 200 gram pure chocolade + 20 gram boter (dit geeft glans en smaak) en 40 gram poedersuiker au bain marie verwarmen. Over de taart gieten (op rooster) en met paletmes gelijkmatig verdelen. De zijkanten mooi afstrijken.
Tom

Tom zegt:
Sachertorte; Hoe kom ik aan glazuur voor deze taart?
Dank u voor dit recept

Dank u voor dit recept zegt:
:p
betsie

betsie zegt:
Heb overal gezocht naar Sachertorte recept ik ben zeer benieuwd, ik ga hem morgen maken, alvast bedankt:p
janssens

janssens zegt:
:)