KookJij

De böl van lébouille

Een heerlijk de böl van lébouille recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ernest Lebouille
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe De böl van lébouille te bereiden

Goede regelmatige voeding, liefst onder het drinken, houdt de carnavalist op de been. Het is handig en verstandig om een plastic zakje met kleine gehaktballetjes op zak te hebben. Eet deze onder het drinken op. De Valkenburgse slager Ernest Lebouille (zien broor is nòg sjlechter...) verklapt ons zijn recept van gehaktballetjes.
Ingrediënten goed mengen, liefst onder het zingen van een carnavalsschlager.(TIP: Kom mit nao Vallekberg van de Schintaler) Vervolgens balletjes draaien. Oven voorverwarmen en de balletjes in 1 uur bakken in de oven op 160º C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

buddy73

buddy73 zegt:
zegh, wie grootj motte die böllekes weare???
Is 3 a veer cm groat genog??
liske

liske zegt:
Als we op stap goan met de vasteloavendj, dan hebbe we altied zoe'n soort snacks bij os! ook blokjes kaas en cervelaatworst gaan er altijd in, iedereen neemt wat mee.
w.porck

w.porck zegt:
Marijke, deze ballen zullen wel als een steen op de maag liggen maar het ziet er heerlijk uit.
Jammer dat je Hatsjee er uit is gehaalt, nog maal plaatsen AUB wil het gaan maken.:p