KookJij

Dagschotel: spruitenstoemp met gevuld gehaktbroodje met spruiten

Spruitjes een heerlijke combinatie met aardappel en vlees.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: spruitenstoemp met gevuld gehaktbroodje met spruiten te bereiden

  1. Spruiten ontdoen van de buitenste blaadjes kook deze beetgaar in licht gezouten water.
  2. Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water.
  3. Gehakt mengen met chapelure, eike en kruiden. Maak een broodje en duw deze plat, verdeel een deel van de spruiten op het gehakt en vouw toe. Bak deze gaar in boter met een beetje olijfolie.
  4. Pureer de aardappelen en kruid naar smaak voeg een scheutje melk toe en de spruiten. Meng goed onder elkaar.
  5. Serveer deze winterkost van spruiten zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Recepten uit de doos van onze sloebers 4 februari 2015

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Bij mijn favorieten, écht een gerechtje voor mijn ventje! :-)