KookJij

Dagschotel: gevulde tomaat met groenten en kip op een bedje van puree

Een heerlijk dagschotel: gevulde tomaat met groenten en kip op een bedje van puree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: gevulde tomaat met groenten en kip op een bedje van puree te bereiden

Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten en pureren kruiden en een beetje olijfolie eronder mengen.
Kippenreepjes iets fijner snijden, kruiden en gaar aanbakken.
Tomaten uithollen ( vulsel kan dienen voor soep of saus ).
Wortelen in blokjes snijden, sjalotjes en look zeer fijn snijden. Champignons in schijven snijden.
Stoof de groenten beetgaar aan in een beetje boter en kruid evenzeer, voeg de kippenreepjes bij de groenten.
Neem een beboterde vuurvaste schotel zet er de tomaatjes in en vul met de groenten de rest er gewoon rond.
Zet dit in een voorverwarmde oven op 180 gr en laat afgedekt +/- 10min verder stoven.
Serveer dit gerecht zeer warm op bord en werk af met fijn gesneden bieslook.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Els, puree kan je samen met de tomaat ofwel apart in een ovenschaal in de oven zetten. Laat het smaken als je het gerecht bereid. Groetjes van ons 3tjes :);):p
bafke

bafke zegt:
recept moest ertussen.
Groet Els
bafke

bafke zegt:
Misschien een rare vraag, maar gaat de puree ook in de ovenschaal? Lijkt me een lekker en heb het bij mijn favo gezet.:)