Recept
« Terug naar recepten
					
						Dagschotel: gevulde tomaat met groenten en kip op een bedje van puree
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Dagschotel: gevulde tomaat met groenten en kip op een bedje van puree
Een heerlijk dagschotel: gevulde tomaat met groenten en kip op een bedje van puree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke & Elmo
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Dagschotel: gevulde tomaat met groenten en kip op een bedje van puree te bereiden
 Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten en pureren kruiden en een beetje olijfolie eronder mengen.
Kippenreepjes iets fijner snijden, kruiden en gaar aanbakken.
Tomaten uithollen ( vulsel kan dienen voor soep of saus ).
Wortelen in blokjes snijden, sjalotjes en look zeer fijn snijden. Champignons in schijven snijden.
Stoof de groenten beetgaar aan in een beetje boter en kruid evenzeer, voeg de kippenreepjes bij de groenten.
Neem een beboterde vuurvaste schotel zet er de tomaatjes in en vul met de groenten de rest er gewoon rond.
Zet dit in een voorverwarmde oven op 180 gr en laat afgedekt +/- 10min verder stoven.
Serveer dit gerecht zeer warm op bord en werk af met fijn gesneden bieslook.
 
										Kippenreepjes iets fijner snijden, kruiden en gaar aanbakken.
Tomaten uithollen ( vulsel kan dienen voor soep of saus ).
Wortelen in blokjes snijden, sjalotjes en look zeer fijn snijden. Champignons in schijven snijden.
Stoof de groenten beetgaar aan in een beetje boter en kruid evenzeer, voeg de kippenreepjes bij de groenten.
Neem een beboterde vuurvaste schotel zet er de tomaatjes in en vul met de groenten de rest er gewoon rond.
Zet dit in een voorverwarmde oven op 180 gr en laat afgedekt +/- 10min verder stoven.
Serveer dit gerecht zeer warm op bord en werk af met fijn gesneden bieslook.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
									 
                    




 
					
 
									
derbyke zegt: