KookJij

Custardbroodje met Spek, Tomaat en Sla

Oorspronkelijk komt dit recept uit de Sefardisch Joodse keuken.Ik ben het echter alleen in Amerika tegengekomen
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Custardbroodje met Spek, Tomaat en Sla te bereiden

1). Leg een stuk bakpapier in een ovenblik. Leg daarop de plakjes spek en bestrooi lichtjes met de basterdsuiker.
2). Dit mag 15 minuten in de oven, halverwege de tijd even keren (dwz. wat voor was wordt nu achter).
3). Haal uit de oven en laat uitdruipen en afkoelen.
4). Ondertussen is een mix gemaakt van de geklutste eieren en de room.
5). Hierin worden de plakken brood geweekt, 10 minuten de ene kant en 10 minuten de andere kant.
6). In een anti-aanbakpan de plakken brood aan beide zijden goudbruin bakken.
7). De gebakken sneden brood in een ingevet bakblik leggen, belegd met een ingevet stuk bakpapier.
8). De sneden brood blijven 7 à 8 minuten in de oven, zodat ze soufflé-achtige verschijnselen tonen tgv het koken van de custard in de sneetjes brood.
9). Na de eerste 8 minuten de plakken brood uit de oven trekken en bestrooien met de geraspte kaas en weer in de oven zetten om de kaas te laten smelten (± 4 minuten).
10). Haal de sneden brood uit de oven en beleg met de uitgebakken spek, vervolgens met de plakken tomaat.
11). Bedruip met een knoflookdressing (zie Vinaigrette met geroosterde knoflook) en dek af met een handje vol gemengde sla.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Bedruip op het laatst nog eens met wat vinaigrette.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Hahahah die Dorry :)
Dorry

Dorry zegt:
Het lijkt op wentelteefjes maar dan met kaas, spek en tomaten, mm een beetje vreemd maar misschien wel lekker;)proberen maar. Eerst 1 broodje voor mezelf om te testen.
mia7

mia7 zegt:
Echt waar Jan ?
Het maakt mij heel nieuwschierig :D

Ik plaats het recept in mijn favorieten. Dank je wel voor je uitleg :):p
Hoe lastiger des te spannend !!;)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Mia 7, Het is een luxe variant op het "broodje BLT" of te wel het zeer bekende bacon-lettuce-tomato broodje. Alleen dit is lekkerder, hoewel lastiger te maken.
Jan A.
mia7

mia7 zegt:
Ik bedoel Jan:)..
mia7

mia7 zegt:
Als ik de ingrediënten zo door neem, zou ik het nooit maken. Lijkt mij zo vreemd Hilde ..Kan natuurlijk heel lekker zijn. Zou het eerst moeten proberen.

Grt Mia:)