KookJij

Currysoep

Een heerlijk currysoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen creatie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Currysoep te bereiden

Breng de bouillon met 3 blokjes aan de kook.
Fruit de gesnipperde ui in de boter tot die glanzend is voeg de bloem al roerend toe tot een papje evt. ook wat bouillon toevoegen voeg hierbij de curry en de room weer tot een papje, heel even laten koken en dan aan de bouillon toevoegen en weer aan de kook brengen en meteen van het vuur afnemen en even alles met de staafmixer goed fijn mixen.Zout en peper naar smaak toevoegen.
Peterselie als versiering er over strooien.

Mijn kookverhaal (Wim Kraaijenzank)

Ipv kookroom heb ik melk van eigen koeien genomen die is ook beduidend vetter dan de melk uit een pak/fles.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst