KookJij

Cullen Skink (gerookte vissoep)

Een heerlijk cullen skink (gerookte vissoep) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Schotland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cullen Skink (gerookte vissoep) te bereiden

Smelt de boter in een soeppan.Smoor hierin de prei en de ui gedurende 5 min.Voeg de geschilde,in blokjes gesneden aardappels toe en fruit deze even mee.Voeg de melk en de visbouillon toe en breng het aan de kook.Laat dit op een laag vuur in 15 min.gaar worden.Pureer de soep met de staafmixer.Roer er de in reepjes gesneden vis en de slagroom door en breng het op smaak met peper en zout en laat dit nog goed heet worden.Verdeel de soep over vier soepborden en giet er een scheutje whisky in.Garneer het met met bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Agnes Paesen

Agnes Paesen zegt:
Als echte Schotland liefhebster heb ik natuurlijk jouw cullen skink gemaakt Lambert. Hij was verrukkelijk. Voor 4 personen? Hij ging bijna in een keer op. Haste ye back!!;)
Maesen Karel

Maesen Karel zegt:
Ik heb deze soep al eens gemaakt op een kookles van de KWB opitter. Ik vond ze heerlijk en ga ze zeker nog eens opnieuw maken.