KookJij

Culinair varkenshaasje

Een heerlijk culinair varkenshaasje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2-4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Culinair varkenshaasje te bereiden

Braad de varkenshaas met een klontje boter. Als de haas gebraden is, wikkelt men het in aluminiumfolie en leg het op een schaal in een lichtverwarmde oven. Vervolgens bakt men in hetzelfde vet de paddestoelen. Als de paddestoelen klaar zijn, worden ook deze uit de pan genomen en apart bewaard. Daarna fruit men de 5 sjalotten, de look in hetzelfde bakvet. Is dat gebeurd, dan roert men er een paar theelepels honingmosterd doorheen en giet men 1 dl droge witte wijn toe. Het geheel laten inkoken. Vervolgens doet men de paddestoelen weer terug in de pan. Dien de varkenshaas en de saus apart op. Serveer hierbij tevens aardappelpuree en een mix van roosjes broccoli en bloemkool. Het gerecht is vooral met name toepasselijk in het najaar. Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mariake

mariake zegt:
we vonden het lekker maak het zeker nog meer
crot

crot zegt:
Beste Jake,Vandaag dit recept van jou gemaakt, het was uitmuntend, we hebben verukkelijk gegeten. Vooral de nasmaak is prima, ga dit aann veel vrienden doorgeven. Ga meer recepten van jemaken. maken. :p:p
jake

jake zegt:
Beste Crot,
Zojuist heb ik het recept voor culinair varkenshaasje aangepast.;)
Crot

Crot zegt:
Ga dit recept zeker uitproberen, en nog bedankt voor jullie reaktie.:p
bertal

bertal zegt:
Jake vos:
Zoals je zag had ik dat wel begrepen:);)
m.v.g. Bert Allers
Jake Vos

Jake Vos zegt:
Waarde Bertal en Crot,

Idd. Bij dit recept kun je allerlei paddestoelen of een mix hiervan gebruiken in je gerecht. Uiteraard niet de giftige exemplaren:D
bertal

bertal zegt:
Hallo Crot.
Bij dit recept kan je alle paddestoelen gebruiken, b.v. champignons, kastanjechampignons,
Cantharellen, shii-take, oesterzwammen, enz.
m.v.g. Bert Allers