KookJij

Croque-monsieur van Breydelspek en ganzenlever

Een heerlijk croque-monsieur van breydelspek en ganzenlever recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Croque-monsieur van Breydelspek en ganzenlever te bereiden

Beleg het brood met een sneetje Breydelspek of Breydelham.
Door het gebruik van Breydel wordt er een heerlijke, kruidige smaak gegeven aan je croque-monsieur.
Vervang de kaas door de ganzenlever en bedek terug met een sneetje brood.Naar gewoonte wordt voor een croque-monsieur gekookte ham gebruikt.
Maar Breydelham, ambachtelijk en in de oven gebakken, geeft een heerlijke, kruidige smaak aan uw croque-monsieur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Hier wil ik toch nog wat aan toevoegen. Bij ons 'om de hoek' is eendenvlees te koop, waar deze beestjes op geen enkele wijze 'volgepropt' worden. Deze mensen zorgen goed voor hun dieren en gruwelen van dat soort praktijken.
Groetjes,
Anna.
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Het is inderdaad een omstreden iets, Foie Gras. Er is wel ganzenlever te krijgen wat op een "Normale" manier is gedaan, dus niet onder dwang gevoedt. Een voorbeeld hiervan is: Naar men aanneemt is er slechts één producent ter wereld in het Spaanse Extremadura die op natuurlijke wijze foie gras 'oogst' zonder dwangvoeding (Eduardo Sousa). De bekende Amerikaanse chef-kok Dan Barber (door Time Magazine in 2009 uitgeroepen tot de meest invloedrijke kok ter wereld) is een groot pleitbezorger van deze Spanjaard en probeert zijn methode te kopieren in de staat New York. Aldus Wikipedia :)
V van Rossen

V van Rossen zegt:
Het hele jaar door staat bij veel restaurants foie gras op de kaart. Oftewel: de vette lever van een onder dwang vetgemeste eend of gans. Via een lange buis in de keel wordt twee- à driemaal daags een vette maïspap de maag ingepompt. Dit veroorzaakt angst, pijn en ernstige ademhalingsproblemen. Door het vele, vetrijke voer ontstaat een vette lever die haar werk niet meer kan doen, en door de opzwelling ook nog andere organen verdrukt.

Verwondingen en pijn
Meer dan de helft van de eenden en ganzen raakt gewond aan hals en strot of loopt infecties en botbreuken op. Meer dan eens raakt de slokdarm van het dier geperforeerd door de buis in de keel. De eend of gans sterft een pijnlijke dood.:(