KookJij

Croissantvlinders met ham pesto en geitenkaas

"Vlinders "van croissant-deeg, gevuld met groene pesto, gekookte ham en zachte geitenkaas. Heerlijk borrelhapje gewoon van een blikje croissantdeeg.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Croissantvlinders met ham pesto en geitenkaas te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Open het blikje croissantdeeg. Rol het deeg uit. Je ziet nu 3 rechthoekige delen. Sij deze delen in 3 plakken precies op de
    rechte lijn. Druk de schuine lijn van het croissantdeeg een beetje dicht.
  4. Smeer elke plak croissantdeeg in met de groene pesto. Bekleed de plakken helemaal met de gekookte ham. Verkruimel de zachte geitenkaas en verdeel dit over de plakken.
  5. Rol nu elke plak vanaf twee kanten naar elkaar toe. De rollen raken elkaar in het midden.
  6. Strijk tussen de 2 rolletjes wat van het los geklopte ei.
  7. Snij de rollen met een scherp mes elk in plm. 8 stukken.
  8. Leg de plakjes plat op de bakplaat.
  9. Bak de croissantvlinders plm. 15 - 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.





Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ik heb deze vlinders een paar dagen voor de borrel gemaakt, ingevroren en vlak voor het opdienen even in de voorverwarmde oven (15 minuten) en smullen maar.
Je kunt de vlinders ook koud eten. Maak je de vlinders om ze in de vriezer te bewaren bak ze dan iets korter.
Goed afkoelen en in diepvriesdoos bewaren tot je ervan gaat smullen.

N.B Je kunt de vlinders nog met geraspte kaas bestrooien. Ook lekker. Je kunt natuurlijk ook rauwe ham, cervelaatworst, salami gebruiken. In plaats van geitenkaas is gewone roomkaas ook heel lekker

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst