KookJij

Recept voor croissantbrood- en boterpudding

Een heerlijk croissantbrood- en boterpudding recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Gerecht
  2. > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: delicious maart 2007
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

verwarm de oven voor op 180 graden. vet een middelgrote ovenschaal in.
snijd de croissants horizontaal doormidden en bestrijk beide kanten licht met boter.
leg de helften overlappend in de ovenschaal en leg de chocoladestukjes ertussen.
meng de eieren met de suiker in een grote kom en roer de melk, room en het grootste deel van het sinaasappelrasp erdoor. schenk het over de croissants en druk die aan, zodat ze ondergedompeld worden. bak 25 min in de oven tot bijna gaar.
spoel het amandelschaafsel kort onder koud warter en roer door de poedersuiker terwijl het nog vochtog is. strooi over de pudding en bak nog eens 10 min tot de amandelen knapperig en goudbruin zijn. bestrooi met de rest van het sinaasappelrasp voor het serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

anita43

anita43 zegt:
mmmm..lijkt me heerlijk, ik neem het mee naar mijn favorieten, kan ik het snel terugvinden als ik het ga eten
groetjes van anita