KookJij

Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog

De crisiscake is een recept uit de tweede oorlog, toen boter een schaars goed was. Er bleek helemaal geen boter en maar 1 ei in deze cake te gaan, en toch is hij verrukkelijk van structuur en smaak. Het geheim: thee en tutti frutti. Daar komt-ie dus: crisiscake: gezonder én goedkoper dan gewone cake! Ik zag dit recept lang geleden tijdens het programma : " Koffietijd" En Caspar was op bezoek in een zoals destijds genoemd werd bejaarden tehuis. De oudjes zaten aan de koffie en de thee met een plak cake. Caspar wist het recept los te peuteren. Crisiscake !!! Gemaakt en geproefd. Heerlijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Caspar van het programma :
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog te bereiden

  1. Snijd de tutti frutti in stukjes en meng in een kom met de thee, de basterdsuiker en de vanillesuiker.
  2. Laat 30 minuten staan.
  3. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  4. Meng het ei en het bakmeel erdoor en schep het beslag in de ingevette cakevorm.
  5. Laat in ca 75 minuten gaar worden in de oven. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Bijna 120 minuten voor het maken van een cake lijkt erg lang, maar hier is ook 30 minuten "trektijd ) van de thee met de tuttie fruttie bij inbegrepen.
De moeite waard om deze cake eens te maken.
Bestrooi met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst