KookJij

Recept voor Créme brûlee van kalfslever met gebrande rietsuike

Een heerlijk créme brûlee van kalfslever met gebrande rietsuike recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 120 graden en zet een braadslede met een laagje heet water in de oven. Week het wittebrood voor in de melk. Draai dit samen met de in stukken gesneden kalfslever en de eierdooier in een blender tot een fijne, gladde massa. Voeg de room toe en breng het geheel op smaak met zout en witte peper. Wrijf de massa door een zeef. Verdeel het over 14, met boter ingevette bakjes en dek die, elk afzonderlijk, af met de aluminiumfolie. Zet de bakjes nu in de hete bain marie in de oven en laat ze in 15 minuten gaar worden. Frituur intussen de salieblaadjes knapperig. Stort nét voor het uitserveren, de gare lauwe créme brûlee op een stalen plaat. Bestrooi de créme brûlee met rietsuiker en brand de suiker met een hobby brander. Doe dit 2 maal. Roer voor de portdressing de rode wijnazijn, sjalottenazijn, rode wijn, rode port en de soja-olie goed door elkaar. Laat de suiker licht karameliseren. Blus het af met het port mengsel en laat het aan de kook komen. Laat het geheel dan afkoelen. Monteer de dressing met een scheutje olijfolie en breng het op smaak met zout en witte peper. Maak de rode krulsla schoon, was deze en zwier ze droog. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Bak ze even in wat boter met wat suiker beetgaar op. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met anti aanbaklaag. Snijd het gerookt spek in kleine blokjes en bak ze vervolgens uit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst