Recept
« Terug naar recepten
					
						Couscous met groentesaus
						PT120M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Couscous met groentesaus
Een heerlijk couscous met groentesaus recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Toine Krijnen
								
																
									Bereidingstijd:
									 120 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Marokko
								
																								
									Keuken:
									Afrikaanse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Couscous met groentesaus te bereiden
 Kook de kikkererwten in ruim water gaar (geduld, dit duurt ongeveer een uur).
Voeg nog twee koppen water toe en de bouillonblokjes en breng het geheel weer aan de kook.
Snijd de groenten in stukjes en/of plakjes en doe ze bij de erwten.
Laat het geheel koken totdat de groenten gaar zijn.
Breng de groentesaus op smaak met flink wat komijn en roer er een lik sambal door.
Doe de couscous in een grote schaal en giet hier kokend water op, zoveel dat het water ongeveer een centimeter boven de couscous blijft staan.
In vijf tot tien minuten wordt het water in de couscous gezogen en wordt de couscous gaar.
Serveer de couscous in een schaal en de saus in een pan, iedereen kan dan zoveel saus nemen als hij of zij wil.
									Voeg nog twee koppen water toe en de bouillonblokjes en breng het geheel weer aan de kook.
Snijd de groenten in stukjes en/of plakjes en doe ze bij de erwten.
Laat het geheel koken totdat de groenten gaar zijn.
Breng de groentesaus op smaak met flink wat komijn en roer er een lik sambal door.
Doe de couscous in een grote schaal en giet hier kokend water op, zoveel dat het water ongeveer een centimeter boven de couscous blijft staan.
In vijf tot tien minuten wordt het water in de couscous gezogen en wordt de couscous gaar.
Serveer de couscous in een schaal en de saus in een pan, iedereen kan dan zoveel saus nemen als hij of zij wil.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
                    
marinahurk zegt:
Heb de kikkererwten inderdaad eerst geweekt,
en de groente even gewokt avorens ze bij de kikkererwten te doen,heeft meer "bite".
Marina v.d. Hurk:D