KookJij

Corn on the cob (maïs aan de kolf)

Een heerlijk corn on the cob (maïs aan de kolf) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Canada
Keuken: Amerikaanse
Bron: Onbekend.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Corn on the cob (maïs aan de kolf) te bereiden

Pak een pot, die groot genoeg is, om alle kolven te kunnen bevatten.
Laat het water eerst koken.
Terwijl dat gaat koken, kan men de de kolven van bladeren en haren ontdoen.
Soms gaat dat makkelijker onder lopend water.
Als het water kookt, doe dan de kolven erin en laat die koken voor 5 à 10 minuten, naar gelang hoe zacht je de maïs wilt hebben.

Mijn kookverhaal (Albert Willems)

Neem, als de maïs gaar is, de kolf uit het water en smeer die rondom in met boter en strooi daar wat zout over en je bent klaar, om te gaan genieten.
Wij rollen de kolf het liefst over een open pakje boter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Albert zo hoort het.
Ik leef helemaal met je mee hoor? Ik weet dat wij ook een goede slager hebben !..Zoals jij ook beschrijft van; Hun dieren genieten allemaal van de frisse buitenlucht, zoals dat ook hoort. Een eerlijke slager...Albert, ik heb mijn tuintje niet meer, mijn vriend ,tuinvriend is vorig jaar overleden, en dit heeft veel verdriet gedaan. Hij was een schat!...en eerlijk. Welterusten Albert :)
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag Mia,
Wij hebben hier altijd een eigen tuin gehad, maar hebben die de laatste paar jaren niet meer gebruikt, want met een totale knie prothese valt het tuinieren niet mee.vTrouwens wij wonen hier tussen de Mennonites(Mennonieten), die nog boeren op z`n ouderwets. Zoek ze maar eens op via google. Daar leer je die mensen kennen. Wij kopen zoveel mogelijk ons voedsel van hen. Hun dieren genieten allemaal van de frisse buitenlucht, zoals dat ook hoort.
mia7

mia7 zegt:
Nee Albert wij hebben geen restaurant bij de volkstuin, wel ooievaars koeien en schapen:)
Wij wonen in een heel mooi dorpje, en daar kan iedereen een stuk grond huren. En het is daar heel erg mooi! En lekker verse groenten. Fruit..Voor ieder die van tuinen houd en de natuur :)
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Hello Mia,
Dat had ik al verondersteld, want met familie in Canada is het onmogelijk, om er niet van gehoord te hebben.
Maar in de volkstuin? Is daar nu ook een restaurant? Ik dacht, dat die volkstuintjes kleine tuintjes waren voor mensen uit de stad, die zelf geen ruimte hebben voor een klein tuintje.
mia7

mia7 zegt:
Ik moet een beetje lachen :D
Het was een grapje wat ik zei Albert :D ik heb ze zelf ook consumptiem
gehad in de volkstuin :D..
apu

apu zegt:
Klopt, ik pak die eigenlijk ook altijd aangezien de veldmais een ellende is om gaar te krijgen en dan nog niet helemaal hetzelfde smaken, heb ze vaker gemaakt omdat we ze wel eens 's nachts gingen "halen" hihi dat heb je nu eenmaal met zoveel maisvelden in de buurt, maar ik geef iedereen gelijk, die zijn heel anders;);)
fabita

fabita zegt:
Die kolven kun je in de supermarkten kopen, bijv bij AH. Meestal zijn er 2 kolven in één pak bij de groente-afdeling.
En zoete maïs is inderdaad anders, echt voor "menselijke" consumptie.:p
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Er schijnt een misverstand te zijn betreffende die maïs. Je gebruikt nooit dezelfde maïs, als die men aan vee voert. Deze maïs, die voor menselijke consumptie bedoeld is, is veel malser en zoeter. Als je google vraagt naar 'zoete mais', krijg je er de geschiedenis van en de nodige uitleg. Ik was in de veronderstelling, dat deze maïssoort intussen wel populair geworden was door de naoorlogse emigratie.
mia7

mia7 zegt:
Hahahaha Albert weer, Canadese kolfjes :p:p:p Lekker..maar dan wel binnen opeten anders pikken de kippen het uit onze kolven, das jammer!
apu

apu zegt:
De boter en zout maken dat helemaal goed, haha:p:p
Anna

Anna zegt:
:p:p Dacht dat de smaak ervan toch een stuk minder was.:p:p
apu

apu zegt:
Nee hoor Anna, die kan je best eten, moeten alleen heel lang koken! Maar gaar worden ze toch wel:):);):p
Anna

Anna zegt:
Die zijn toch ook niet te "knagen", Monique:p:p Volgens mij worden die alleen gebruikt als voer voor de varkens;);)
Groetjes,
Anna.:D
apu

apu zegt:
Moeten wel de suikermais kolven zijn he, bij de gewone van het land hier in ons landje ben je gemiddeld een 2 uur kwijt om ze gaar te koken, het kan wel maar duurt heeeeel lang, hihi:p;):)
renate84

renate84 zegt:
Ik wist niet dat je ze ook zo kon eten! Ik vind mais echt superlekker als het van de bbq of kampvuur komt, en ik ga het dan ook zeker op deze manier proberen!

Groetjes,

Renate