KookJij

Coq au vin

Een heerlijk coq au vin recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Coq au vin te bereiden

Verwarm de oven voor op 180C.Verhit 15 gram van de boter in een braadpan die in een oven past.Voeg de helft van de stukken kip toe en braad ze in 5 tot 6 min.op middelhoog vuur rondom aan.Neem de stukken kip uit de pan.Verhit nogmaals 15 gram van de boter in dezelfde braadpan en braad de resterende stukken kip aan.Neem ze eveneens uit de pan.Fruit de ui,knoflook,bieslook en de peterselie 2 min.in het hete braadvet.Doe de stukken kip terug in de pan,giet er de wijn over en breng het aan de kook.Roer er de bruine saus door,voeg het laurierblaadje toe en laat de kip met de deksel op de pan 45 min.in de voorverwarmde oven stoven.verhit de resterende boter 10 min.voor het einde van de oventijd in een koekepan.Bak de champignons een paar min.in de hete boter en doe ze bij de kip.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
De chef mag NOOIT vergeten worden, is een misdrijf!
Dus in de saus, en de chef keurt en proeft!
:p:p
Anna

Anna zegt:
Reken maar, Bert:D:D
En vanavond weer!
En koken blijft heerlijk, zowel het bereiden als het opeten. Vooral de wat bewerkelijke recepten:p:p
En als je dan weer dankbare mee-eters hebt..
:D:D
Groetjes,
Anna
KookJij.
bertal

bertal zegt:
Anna,
Nou geweldig dan.
Ik hoop dat jullie gesmuld hebben,maar ik begreep dat dat zo was.
Succes met het koken.
:);)m.v.g. Bert
Anna

Anna zegt:
Dat is grappig! Ik was de 1000e die jouw recept bekeek, en vandaag klaargemaakt!
We hebben gesmuld, een TOP-recept, alweer!
10 sterren, dus;-)
Groetjes,
Anna.:D:D
bertal

bertal zegt:
Jake je hebt gelijk maar
deze Maxime vermeld nooit waar de recepten vanaf komen, en hij vermeld ook nog het verkeerde land van herkomst
en het is een kleine moeite om de bronvermelding te vermelden.;):o
m.v.g. Bert Allers
jake

jake zegt:
Ik dacht, dat dat gerecht uit de Bourgogne kwam? :o
Elaine

Elaine zegt:
Sorry, ik had de opmerking gemist...;)
Elaine

Elaine zegt:
Klinkt erg lekker en ik denk er over het te gaan maken maar wat bedoel je met bruine saus?:?
bobby

bobby zegt:
klinkt erg lekker!