KookJij

Cookie Monster cupcakes

Een heerlijk cookie monster cupcakes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Internet - M. Kwak 290112
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cookie Monster cupcakes te bereiden

Basis recept cupcakes:
Verwarm de oven voor op 170°C en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is.
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar.
Snijd de 125 g boter in kleine blokjes.
Doe de boter in een kom en voeg 125 g suiker toe. Voeg de suiker niet in 1 keer toe aan de boter, maar doe het beetje bij beetje.
Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger.
Zet de mixer aan op middelhoge snelheid en mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe.
Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.
Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.
Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 tot 2 minuten alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag. Pak je cupcake bakblik erbij met daarin de papieren bak vormpjes.
Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje.
Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol.
Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster.
Mocht je een magnetron gebruiken met ovenfunctie waarvan de plaat rond draait is dit geen enkel probleem.
Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170°C.
Open de ovendeur tussentijds niet, anders zakken de cupcakes misschien in.
Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn.
Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden.
Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken.
Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is.
Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen met de door ons aangegeven bak tijden.
Eenmaal uit de oven laat je de cupcakes goed afkoelen op een koel rooster.

Frosting:
Doe 45 g bloem en 240 ml melk in een steelpannetje. Klop het mensel eerst met een garde goed door, zodat je met een klontvrij beslag aan de slag kunt. Breng het geheel rustig aan de kook en zet het daarna meteen op laag vuur.
Blijf steeds goed roeren zodat het beslag niet gaat aanbranden en klonteren.
Het beslag wordt nu steeds dikker en na ongeveer 5 minuten (steeds blijven roeren) is het mengsel dik genoeg.
Er moet een houten prikker recht op in het beslag kunnen staan.
Schep het beslag in een kom en dek de kom af met plastic folie.
Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop intussen in een andere kom 200 g zachte boter flink smeuïg en luchtig.
Voeg nu langzaam 200 g poeder suiker toe en tot slot de vanille extract.
Als alles goed is gemengd voeg je de afgekoelde melk/bloem-mix toe en mix daarna nog eens 5 minuten op middelhoge snelheid met de mixer.
Het geheel nogmaals afdekken met plastic folie en 15 minuten in de koelkast zetten.
Daarna is de frosting klaar voor gebruik!
Mocht de frosting iets te dun zijn naar je zin, voeg dan wat bloem of poedersuiker toe.
Laat cupcakes eerst goed afkoelen voordat je de frosting aanbrengt.

Versieren:
Voeg aan de frosting enkele druppels blauwe levensmiddelen vloeistof toe.
Je kunt ook cocos gebruiken en kleuren met de blauwe vloeistof.
Maak een horizontale snede in de cupcake.
Plaats het koekje in de cupcake en begin met het maken van de sterretjes.
Gebuik een kleine stervormige tip.
Plak met een beetje frosting de M&M's op het witte snoepje en de oogjes in de frosting.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst