KookJij

Citroenwaterijs

Een heerlijk citroenwaterijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: landleven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroenwaterijs te bereiden

Verwijder de gele schil van de citroenen en verwijder zo nodig het wit van de schil, want dat is bitter. Doe de citroenschillen en het water in een schaal en laat dit 1 uur trekken. Haal de schillen eruit, los de honing op in het citroenschillen water en voeg het citroensap toe. Laat het sap nu bevriezen. Roer het af en toe om. Serveer het ijs in coupes met een toefje slagroom en een wafeltje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gerrit

gerrit zegt:
Ja dit is lekker fris, ik zelf maak pafairijs van eieren en slagroom met vanillie, maar jou ijs maak ik .Gr Gerrit:D