KookJij

Citroentiramisu

Een heerlijk citroentiramisu recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Nagerechten
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroentiramisu te bereiden

Rooster in droge koekenpan het amandelschaafsel en schud op een bord.
Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom,
de vanillesuiker en citroenlikeur naar smaak tot een dikke crème.
Schenk de espresso in een diep bord.
Doop één voor één 6 lange vingers in de espresso en leg ze op een schaal.
Verdeel er de helft van de citroencrème over.
Doop de resterende 6 koekjes in de espresso en leg op de crème.
Strijk er de rest van de citroencrème over.
Bestrooi 't met het amandelschaafsel en zet het in de koelkast.


5 MINUTEN voor het opdienen :

Neem de tiramisu uit de koelkast.
Bestrooi met een laagje poedersuiker en serveer.
Gebruik een lepel om de tiramisu op de borden te scheppen.

Schenk er een gekoeld glaasje citroenlikeur bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst