KookJij

Citroenboter

Een heerlijk citroenboter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Recept van een scheurkalender, aangepast naar eigen smaak.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroenboter te bereiden

-Laat de roomboter op kamertemperatuur komen zodat hij lekker zacht is maar niet gesmolten.
-Roer er eventueel met een vork wat zout door (let op want roomboter is al gezouten).
-Meng de wijn met het citroensap en roer dit goed door de boter heen.
-Roer de citroenrasp, peterselie en dille erdoor en zet tot gebruik koel weg ,voor serveren de boter weer op kamertemperatuur laten komen.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Dit is heel lekker bij vis, b.v. bij gerookte forel etc. maar ook heel lekker is om deze boter te serveren op een schijfje vers stokbrood bij de borrel.
Ofwel op toastjes: toastje laagje citroenboter en dan wat gerookte forel erop (verpakking van de aldi).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst