KookJij

Recept voor Citroen-hazelnootrol

Een heerlijk citroen-hazelnootrol recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Meng de eidooiers met 75g suiker, het citroensap en de geraspte schil van 2 citroenen. Klop de eiwitten tot schuim en doe er 25g suiker bij.
2. Meng het dooiermengsel met de bloem en de fijngehakte hazelnoten. Roer er voorzichtig de eiwitten onder. Giet het beslag in een bakblik van 33 x 23 cm bedekt met bakpapier en bak 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
3. Haal het deeg uit de oven en leg het bakpapier met de koek op een vochtige handdoek. Rol op met de handdoek rond en laat opgerold afkoelen.
4. Klop de room lobbig met 10g suiker en de rest van het citroensap. Rol de koek terug open, bestrijk met de room en rol weer op. Leg de naad naar beneden zodat de rol mooi dicht blijft. Bestrooi met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Rivka

Rivka zegt:
Bloemsuiker is poedersuiker en je moet met een fijne rasp gewoon het geel ven de citroenschil raspen.
wahene10

wahene10 zegt:
I will try this out today, it looks so delicious..!!! I will let you know if it was okay.
Lize Lorent

Lize Lorent zegt:
Bloemsuiker is witte suiker maar niet in kristalvorm. Het zal een Belgisch woord zijn denk ik ;)
inguh

inguh zegt:
En is 15 gram bloem niet een beetje weinig?
inguh

inguh zegt:
kan iemand mij vertellen wat bloemsuiker is?? Is dat gewone bloem?
marlies

marlies zegt:
in het recept staat bloemsuiker wat is da?
anneke

anneke zegt:
hoe geraak je aan een geraspte schil van 2 citroenen?
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Het moet koud, afgekoeld zijn maar niet bevroren
joeri

joeri zegt:
moet dit bevroren zijn om door te geven of is dat niet nodig?