KookJij

Chorizo met roerbakaardappeltjes en spinazie

Een heerlijk chorizo met roerbakaardappeltjes en spinazie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chorizo met roerbakaardappeltjes en spinazie te bereiden

Chorizo in stukjes snijden. In grote koekenpan met antiaanbaklaag
chorizo in ca. 2 minuten uitbakken. Aardappeltjes toevoegen en ca. 6
minuten roerbakken. Intussen in pan met bodempje water spinazie in ca.
2-3 minuten laten slinken. In zeef laten uitlekken en zo veel mogelijk
vocht eruit drukken. Spinazie grof hakken en door aardappeltjes
scheppen. In kom eieren loskloppen met kaas en over aardappel schenken.
Ei afgedekt in 4-5 minuten laten stollen.

Uiteraard hoort hier natuurlijk ook een rood wijntje of Rose'tje bij :D.

Rutger Tip: gebruik iets meer ei en kaas, want dan krijg je een echt
goeie taart.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tom

tom zegt:
super recept van mn oud huisgenoot! ik was bijna vergeten hoe lekker het smaakte! weer heerlijk genoten :)
deze oud hollandsche manier van klaar maken hoort er ook echt bij. heerlijk!
durna06

durna06 zegt:
hallo Rutger,

Alles maken in een hapjespan of wok

Dan de spinazie gewoon roerbakken.
aardappelschijfjes of krieltjes dan bakken.
Korter bakken wat jij beschrijft en dan de spinazie toevoegen.
Zo heb ik het ook gedaan.

smaakt voortreffelijk.