KookJij

chocoladeterrine in drie lagen met een witte choco

Een heerlijk chocoladeterrine in drie lagen met een witte choco recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: lescopains
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe chocoladeterrine in drie lagen met een witte choco te bereiden

Klop de eierdooiers met de basterdsuiker en de maïzena in een kom dik en schuimig. Breng de melk in een steelpan aan de kook en giet deze geleidelijk en al roerend bij het dooiermengsel.
Doe het mengsel in een pan en verhit het al roerend, au bain marie, tot de massa bindt en smeuïg is. (niet laten koken !)
Doe de nog hete custard in drie kommen. Doe de melkchocolade in de eerste kom, de witte chocolade met de crème de vanille likeur in de tweede kom en de pure chocolade in de derde kom. Smelt de chocolade al roerend in de hete custard (let op: snel werken !). Klop de room half op, deel ze in drieën en roer elk deel door een chocolademassa. Laat de drie mengsels in een koeling afkoelen. Bekleed twee halfronde paté-vormen van 35 cm lang met plastic folie. Let op met de ijsmachine !! Draaitijden voor deze ijssoorten zijn mogen niet té lang zijn. Het ijs is dan goed stevig én smeerbaar ! Het witte ijs mag iets langer draaien. Tussen het draaien de machine schoonmaken !
Draai eerst van het melkchocolade/custard/room mengsel in de ijsmachine een stevig ijs. Verdeel het over de halfronde paté-vormen en strijk de bovenkant plat. Zet de halfronde paté-vormen in de vriezer. Draai vervolgens van het witte chocolade/custard/ vanille/room mengsel een stevig ijs. Verdeel dit over het melk-chocolade ijs, strijk het glad en zet de halfronde paté-vormen weer in de vriezer. Draai als laatste een stevig ijs van het pure chocolade/custard/room mengsel. Verdeel dit over het witte chocolade ijs, strijk het glad en dek het met plastic folie af. Zet de halfronde paté-vormen tot het uitserveren terug in de vriezer.
Laat de witte couverture met een scheut melk au bain marie op een laag vuur smelten. Roer ze met een pollepel glad. Breng 1 dl melk met de room aan de kook. Zodra het gaat borrelen de muntblaadjes en het karwijzaad toevoegen. Draai het vuur uit en dek de pan af. Laat het 10 minuten trekken en passeer de melk door een puntzeef over de chocolade. Klop het met een garde tot een homogeen geheel. Zet de chocoladesaus op een middelhoog vuur en laat ze al kloppend een paar seconde borrelen. Dien de saus lauw-warm op.
Serveren
Snijd het ijs in 70 plakjes. Leg 5 plakjes ijs in het midden van een koud bord dakpansgewijs rond. Schep chocoladesaus rondom de plakjes ijs. Garneer het met een muntblaadje en serveer het direct uit.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst