KookJij

Recept voor Chocoladeterrine

Een heerlijk chocoladeterrine recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 270 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Laat de rozijnen een nachtje weken in de rum. Giet ze af en hou de rum apart. Smelt de gehakte chocoladecouverture.
2. Bekleed een langwerpige vorm (25cm lang) met plasticfolie zodat de folie over de rand hangt. Splits de eieren en klop de eidooiers met de vanillesuiker schuimig. Zet hiervoor de kom in een warmwaterbad. Roer er de espresso en 1 eetlepel rum door en giet er dan de gesmolten couverture bij. Haal de kom uit het waterbad en klop verder tot alles is afgekoeld.
3. Klop het eiwit stijf en doe er aan het einde de suiker bij. Klop de slagroom lobbig. Roer de rozijnen, de slagroom en het opgeklopte eiwit door het chocolademengsel en giet alles in de vorm. Dek af met de folie en zet ten minste 4 uur in de koelkast. Zet de mousse 45 minuten voor het opdienen in de diepvriezer. Haal hem uit de vorm, haal de folie eraf en werk eventueel af met enkele frambozen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst