KookJij

Chocoladetaartje met koffie

Een heerlijk chocoladetaartje met koffie recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladetaartje met koffie te bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij 6 plakjes uit het deeg en leg het in kleine (bij voorkeur flexibele) bakvormpjes. Beleg de bodems met bakpapier en bonen. Bak de taartjes 15 minuten in het midden van de oven. Laat ze afkoelen op een rooster. Breng de room aan de kook. Doe de geraspte chocolade en de oploskoffie in een mengkom. Schenk er de kokendhete room bij en roer mooi glad. Voeg er de boter aan toe en roer tot de boter gesmolten is. Verdeel de chocoladevulling over de afgekoelde taartjes en laat ze ten minste een paar uur opstijven. Werk af met geroosterde amandelschilfers.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sushmita

sushmita zegt:
Wat een mooie taart, het is heel lekker, je kan je eigen bakkerij beginnen. Dank u:):)
Assy

Assy zegt:
Hallo Lize,
Ziet er eenvoudig uit en het lijkt mij heerlijk! Ik ga ze van het weekend maken en laat je weten wat het resultaat was.
Groetjes,
Assy;)