Recept
« Terug naar recepten
					
						Chocoladepotje met cognac, room en eieren
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Chocoladepotje met cognac, room en eieren
Een heerlijk chocoladepotje met cognac, room en eieren recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									marianne oud
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Chocoladepotje met cognac, room en eieren te bereiden
Verhit de koffieroom in een pan tot hij bijna kookt. Zet de pan van het voor, laat hem 1 minuut staan en meng dan pas de in stukjes geroken chocolade door de room. Roer tot de chocolade gesmolten en egaal met de room gemengd is, voeg suiker toe. Klop nu de eidooiers en het cognac erdoor. Laat wat afkoelen en roer dan de boter erdoor tot een smeuïg geheel. Giet de gladde massa in de kopjes of glaasje of eenpersoonspotjes. PS Het kan gebeuren dat de chocolade lijkt te schiften als je de boter erdoor mengt terwijl de chocolade nog niet voldoende is afgekoeld. Om dit te herstellen moet jet het mengsel gewoon nog wat verder laten afkoelen. Klop er dan wat koude melk door tot het mengsel voor een gladde consistentie heeft
Serveertips
Kan een dag van te voren gemaakt worden
									Serveertips
Kan een dag van te voren gemaakt worden
 
                    





 
					 
									 
									
LJ zegt: