KookJij

Recept voor Chocoladeflan met abrikozen

Een heerlijk chocoladeflan met abrikozen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Roer voor het deeg de boter zacht met de suiker en het ei. Kneed er dan de bloem, het amandelpoeder en het cacaopoeder door. Maak er een stevige bal van en laat rusten in de koelkast. Rol het deeg dun uit en bekleed er een beboterde bakvorm mee. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C.
2. Breng voor de flan de room met de melk aan de kook. Breek de chocolade in stukjes. Giet er de room en de melk over en roer tot een gladde massa. Voeg er de boter, de eieren en de bloem aan toe. Mix even met de staafmixer.
3. Meng voor de crumble alle ingrediënten door elkaar. Zorg dat ze niet gaan kleven. Laat even rusten in de koelkast.
4. Giet de flan in de taartbodem. Laat de abrikozen uitlekken en verdeel ze over de flan. Kruimel er de crumble over. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210° C.

Is de crumble toch gaan kleven, dan kun je hem makkelijk weer verkruimelen door hem een tijdje in de koelkast te leggen en dan over een rasp te halen.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst