KookJij

Chinese Nieuwjaarssoep

Een heerlijk chinese nieuwjaarssoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese Nieuwjaarssoep te bereiden

1).Verhit in een flinke pan de kippenbouillon.
2).Voeg toe de bamboespruiten.
3).Voeg toe de tahoe (=tofu).
4).Voeg toe de paddenstoelen.
5).Voeg toe de sesam olie,.de chilisaus,.de peper en de suiker en roer goed door.
6).Haal van het vuur af en klop er dan door eerst de eierkluts en vervolgens de lenteuitjes.
7).Maak het zonodig af op smaak met Nam Pla en taugé.
8)Garneer evt met wat gesnipperde blaadjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Deze soep wordt veel geserveerd op Nieuwjaar in Hong Kong. Dit is dan de basis.
Kan uiteraard met van alles opgeleukt worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst