KookJij

Chinese mie en sesamkomkommer

Een heerlijk chinese mie en sesamkomkommer recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese mie en sesamkomkommer te bereiden

- Breng een pan water aan de kook en bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking in ongeveer 6 minuten gaar. Laat vervolgens uitlekken in een vergiet en spoel af met koud water.
- Schil ondertussen de komkommer en rasp grof, laat uitlekken in een klein vergiet.
- Verhit een koekenpan (zonder boter/olie) en rooster de sesamzaadjes goudbruin. Ze gaan geuren als ze bijna klaar zijn. Let wel op dat ze niet verbranden. Doe het zaad daarna over op een bord en laat afkoelen.
- Verhit in een grote koekenpan of wok wat olie en roerbak de groenten.
- Verhit in een andere pan ondertussen ook olie en/of boter voor de visschnitzels en bak deze (volgens de verpakking) aan elke zijde ongeveer 3 minuten op matig vuur bruin en krokant.
- Voeg de mie toe aan de groenten. Doe ook de woksaus en sojasaus erbij en meng goed doorelkaar. Laat het geheel nog even goed warm worden.
- Druk het laatste restje vocht uit de komkommer en meng met een vorkje de sesamzaadjes erdoor (vlak voor het opdienen).
- Verdeel de mie over 4 borden, leg bij elk een visschnitzel en geef de sesamkomkommer erbij.
- Strooi er als finishing touch nog wat gebakken uitjes over en serveer met kroepoek.

Mijn kookverhaal (L Broers)

Dit is snel klaar, makkelijk te maken en lekker!
Het ziet er ook leuk uit, maar het was al op voordat ik een foto heb kunnen maken :P.
Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst