KookJij

Chinese krabbensoep

Een heerlijk chinese krabbensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese krabbensoep te bereiden

1. Verkruimel het krabvlees, los de bouillonblokjes op in 1,5 l kokend water en spoel het pepertje.
2. Snipper de gepelde sjalot en de knoflook fijn en stoof ze kort aan in de maïsolie. Schenk er de bouillon bij en laat alles 1 minuut koken.
3. Roer het het maïszetmeel los in een half kopje koud water. Giet dit bij de soep en roer intussen voortdurend.
4. Neem het pepertje weg, doe de krab bij de soep. Breng ze op smaak met de vissaus, citroensap en cayennepeper. Laat de soep 5 minuten trekken op een heel zacht vuur.
5. Neem de soep van het vuur, klop het ei los, en voeg het toe. Roer krachtig om.
6. Verdeel de soep over kommetjes of borden. Werk af met de gehakte tuinkruiden. Serveer heet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst