KookJij

Chebakia

Een heerlijk chebakia recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Naoual Misslala.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chebakia te bereiden

Een deeg maken van bloem, hele eieren, boter, oranjebloesem, olie en sesamzaadjes. Het deeg uitrollen tot een halve cm. dikte. In repen snijden en creatief vouwen zoals een bloem. In frituurolie (zuivere olie) bakken tot het gerecht lichtbruin is.
Ondertussen de honing opwarmen op een zacht vuurtje zodat deze vloeibaar wordt. Het gebak enkele seconden in de warme honig dompelen.
Op een bord leggen en er onmiddelijk met sesamzaadjes bestrooien.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sarah

sarah zegt:
Marocc voor lifeee !! Mabroek ramadan! :)
Annelies

Annelies zegt:
Superrr!! Marokkaans, dat is pas koken! I love It!
kimberley

kimberley zegt:
:D Super leuk dat er ook een traditioneel suikerfeest recept op staat
roosje

roosje zegt:
het is super lekker!!! jammer dat je dit niet bij de bakker kunt kopen!
kathy

kathy zegt:
aah, lijkt me heerlijk!
Ik ga het morgen proberen:)
Ikke

Ikke zegt:
Hmm, heerlijk! Echt een aanrader dit.