Recept
« Terug naar recepten
					
						Champignontaart
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Champignontaart
Een hartige taart met de ingrediënten die ik nog in de koelkast had liggen.
Ik heb de jong belegen geitenkaas zelf geraspt. Als je niet van geitenkaas
houd kun je natuurlijk ook andere kaas nemen. Al moet ik wel zeggen dat ik
deze combinatie heel erg lekker vond.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Champignontaart te bereiden
- Vet de bakvorm in met wat (vloeibare)boter en bekleed deze met het deeg.
- Bak deze alvast 10 minuutjes in een oven op 200 graden (Zo krijg je een drogere bodem)
- Bak intussen de knoflook met de ui glazig en voeg er de champignons aan toe. Bak dit nog 2 minuutjes, schep de lente uitjes erdoor en doe dit over het voorgebakken deeg.
- Strooi de tijm erover en verdeel de reepjes spek erover.
- Doe de geraspte kaas erover.
- Kluts de eieren en voeg de crème fraîche toe. Meng het goed door elkaar en verdeel het over de taart.
- Bak de taart 30 tot 40 minuten in het midden van de oven op 200 graden.
- Garneer met de achtergehouden lente ui
 
                    





 
					

