Recept
« Terug naar recepten
					
						Champignonsoep
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Champignonsoep
Een heerlijk champignonsoep recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									jose aarns
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
- > Makkelijk & snel - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Onbekend
								
																																
									Bron:
									eigen idee
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Champignonsoep te bereiden
   -Bouillon aan de kook brengen.
-Intussen champignons snijden, in vieren of in plakjes.
-Champignons toevoegen aan de bouillon en opnieuw aan de kook brengen ± 5 min. zachtjes laten koken, ze moeten flinke beet houden!
-Champignons eruit scheppen.
-Roux maken van de boter en de bloem:
-eerst natuurlijk de boter smelten en dan de bloem toevoegen, even onder goed roeren laten garen, zodat er een mooi glad geheel ontstaat.
- De roux toevoegen aan de bouillon en het geheel even met de staafmixer goed mixen zodat er geen klontjes ontstaan.
-Kookroom toevoegen en even goed omroeren.
-Breng op smaak met peper en wat zout.
-Voeg als laatste de champignons weer toe.
-Het geheel goed warm maken en opdienen.
-Strooi er wat verse peterselie in.
										-Intussen champignons snijden, in vieren of in plakjes.
-Champignons toevoegen aan de bouillon en opnieuw aan de kook brengen ± 5 min. zachtjes laten koken, ze moeten flinke beet houden!
-Champignons eruit scheppen.
-Roux maken van de boter en de bloem:
-eerst natuurlijk de boter smelten en dan de bloem toevoegen, even onder goed roeren laten garen, zodat er een mooi glad geheel ontstaat.
- De roux toevoegen aan de bouillon en het geheel even met de staafmixer goed mixen zodat er geen klontjes ontstaan.
-Kookroom toevoegen en even goed omroeren.
-Breng op smaak met peper en wat zout.
-Voeg als laatste de champignons weer toe.
-Het geheel goed warm maken en opdienen.
-Strooi er wat verse peterselie in.
Mijn kookverhaal (jose aarns)
Serveer in diepe voor verwarmde borden, met wat chiabatta of stokbrood, eventueel besmeerd met wat boter!
									 
                    





 
					