KookJij

Catalaanse gebakken aardappelen met Peppersweet Saus

Een heerlijk catalaanse gebakken aardappelen met peppersweet saus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Catalaanse gebakken aardappelen met Peppersweet Saus te bereiden

Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil in 3-4 dl water bijna gaar in 20 minuten. Giet ze af, laat ze wat afkoelen en snij ze in grote stukken. Snipper de ui, snij de rode paprika in kleine blokjes en hak de knoflooktenen en het peterselieblad fijn.

Smelt de boter in de wok en roerbak de aardappelen goudbruin. Schep er op het laatst de knoflooksnippers, de helft van de peterselie en wat zeezout door. Verdeel de aardappelen over 4 of 8 borden. Verhit 2-3 eetlepels olie in de wok en roerbak de ui en paprika 2 minuten. Voeg de Peppersweet Saus toe en breng de saus aan de kook. Schep de saus over de gebakken aardappelen op de borden.

Serveren: Bestrooi het gerecht met de gehakte peterselie en serveer direct.

Tip: Lekker als tapas, maar ook heerlijk als bijgerecht bij geroosterde steak of kip.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst