In plaats van guacamole heb ik met dezelfde ingrediënten een heerlijke salade gemaakt die hier uitstekend bij past.
https://www.kookjij.nl/recepten/guacamole-salade (link even kopiëren en plakken).
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Carnitas (Mexicaanse pulled pork)
						PT120M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Carnitas (Mexicaanse pulled pork)
Wraps met Mexicaanse pulled pork. Of eigenlijk tacos want in Mexico wordt
alles gegeten met tacos. 's Morgens 's middags en 's avonds en ook nog
tussendoor. Dat is enigszins ook wel te verklaren want tortilla wraps zijn
daar zelfs goedkoper dan brood (taco=tortilla wrap)
Deze Mexicaanse variant van de meer bekende versie 'pulled pork' is een
geliefde snack die je overal in Mexico kunt kopen bij de carnita-kraampjes.
Het vlees is zacht en mals en het gegrilde laagje is lekker krokant.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 120 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Stoofschotels
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Mexico
								
																								
									Keuken:
									Amerikaanse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Carnitas (Mexicaanse pulled pork) te bereiden
- Maak een mengsel van peper, zout, oregano, chilipoeder, en komijnpoeder en wrijf het vlees hier mee in.
- Verwarm olie in een stoofpan en fruit hierin de fijngesneden ui, knoflook en jalapeno. Doe het vlees hierbij en braad het rondom bruin.
- Pers de limoenen en sinaasappels uit en doe het sap in de pan.
- Voeg de bouillon toe en laat het vlees op een klein pitje ongeveer 2 tot 2 ½ uur zachtjes sudderen.
- Haal het vlees uit de pan en trek het met 2 vorken of met (schone) handen uit elkaar in kleine stukjes (=carnitas)
- Doe het vlees in een ovenschaal en zet het even onder de gril voor een krokant laagje.
- Serveer met tortilla wraps (=tacos) en een salade, salsa of guacamole.
 
                    





 
					

