KookJij

Camemburger

Een "burger" van camembert. Lekker, maar zeer machtig.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Gerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: ChefClub
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Camemburger te bereiden

  1. De camembert doormidden snijden zodat je 2 rondjes hebt.
  2. Een diep bord met gezeefd bloem klaarzetten, dan een bord met losgeklopt ei en als 3de een bord met paneermeel vermengd met gehakte nootjes (naar keuze)
  3. Elke helft van de camembert door bloem halen, dan door het losgeklopt ei en dan door paneermeel met nootjes, ook de zijkanten. Zeer goed aandrukken zodat de kaas helemaal bedekt is met  paneermeel.
  4. Een steelpan alleen maar inkwasten met wat olie en dan de 2 rondjes camembert aan beide kanten bakken, elke kant ongeveer 5 minuten.
  5. De broodjes kun je van tevoren opwarmen/afbakken indien nodig.
  6. Snij de broodjes dan open en besmeer de binnenkant met wat mosterd en honing of met een beetje honing-mosterddressing.
  7. Hierop leg je dan een gebakken camemberhelft.
  8. Dan wat je zelf lekker vindt bijv sla met wat extra dressing erover(als je wilt) en hierop gebakken ontbijtspek/bacon enz. 
  9. Ik had ook uiringetjes gebakken en erop gedaan.
  10. Broodje dichtklappen en smakelijk.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Dit recept heb ik pas geleden bereid omdat ik het zo apart vond. Het was heel lekker, maar machtig.
Daar ik bang was dat het niet genoeg zou zijn om de honger te stillen, had ik voor mijn man een paar rösti's bijgegeven. Maar ze waren eigenlijk niet nodig. De laatste foto is het bord van mijn man.
Ik had geen rósti erbij, maar ik kon maar de helft van het broodje op. De rest heb ik in alufolie gedaan en de volgende dag eventjes opgewarmd in de alufolie. En eerlijk is eerlijk, het smaakte nóg lekkerder.
Ik had maïsbolletjes van de Aldi gebruikt en de honing-mosterddressing van AH.
Bij Aldi én Lidl heb je al gebakken, gerookt ontbijtspek/bacon, erg lekker vind ik.
Foto 1: in de pan
Andere foto's met dressing enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Zo! dit klinkt wel erg lekker!
Deze binnenkort maar eens maken denk ik :D
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wat vervelend, Flavia. Ik ga overleggen wat hiervan de de reden is, je hoort nog van me.
Fijne zondag nog en de groetjes krijg je terug ;-)
Flavia Vasco de Sousa

Flavia Vasco de Sousa zegt:
Prima Musketier. Was wel erg moeilijk om het te plaatsen. Wel 5x gedaan maar halverwege was alles weg. Nog maar 1x, weer hetzelfde.
Is niet de eerste keer hoor, heb al andere recepten geprobeerd, maar toen opgegeven. Weet niet of het aan de ipad ligt, maar ik heb met andere dingen geen probleem.
Had me bijna afgemeld bij Kookjij. Oef. Groetjes aan Ruud.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Zo, dat ziet er lekker uit, zeg! Wij zijn dol op camembert, dus deze zal ik zeker eens mijn ventje voorschotelen.
Flavia Vasco de Sousa

Flavia Vasco de Sousa zegt:
Graag gedaan Elly.
Elly

Elly zegt:
dank je wel voor het recept, ik ga het zeker een keer maken,
Flavia

Flavia zegt:
Klopt Elly. Ik was bezig en toen ging alles weg. Ik wist niet eens dat dit er wél stond.
Ik zal het nog,aals proberen.
Elly

Elly zegt:
er staat: Hoe wordt het recept bereidt? maar verder staat er niets.