KookJij

Bumbu Besengè(k)h

Een heerlijk bumbu besengè(k)h recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bumbu Besengè(k)h te bereiden

*Pureer of tjobek de ingredienten voor de tjobek.
*Fruit de kruidenpasta in de olie
*Bak de stukken kip om em om mooi bruin
*Doe in een grote(re) pan en voeg water of bouillon toe en verhit
*Doe dan alle andere ingredienten er bij en roer tot het kookt.
*Draai het vuur laag en laat net zo lang sudderen tot olie zich
af scheidt van de santen.Houd dan verder warm

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

MET VLEES:
""""""""""""""""""
* Het vlees is in reepjes gesneden of in blokjes.We bakken het om en om in de bumbu tot een mooie kleur is ont-
staan.Doen alles in een grotere pan en voegen alles toe behalve de santen.
Nu eerst een 1/2 - 1/1 uur laten sudderen en de hoeveelheid vocht op peil houden.
Dan de santen er bij doen en laten inkoken tot de santen de olie gaat afgeven (± 30-45 minuten)
MET DE EIEREN :
""""""""""""""""""""""""
Eerst de eieren hard koken en pellen.
We kunnen nu meteen alles bij elkaar doen na het fruiten
van de bumbu en de eieren in het santen-mengsel 1/2 uurtje laten sudderen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

joop van rij

joop van rij zegt:
bedankt voor jouw uitgebr.recepten je kunt alles uit een potje of pakje kopen maar toch fijn als je de basis weet grs