KookJij

Budai gevulde kalkoensborst

Een heerlijk budai gevulde kalkoensborst recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: Oud boekje 101 recepten van het Hongaars bureau voor toerisme.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Budai gevulde kalkoensborst te bereiden

Was de groenten en het vlees.
Snij de paprika in fijne reepjes en marineer in een weinig olijfolie met kruiden gedurende 60 min bij kamertemperatuur.
Snij, indien nodig de filet in dunnen plakken van circa 2 cm, zodat je ze nog goed kan oprollen. Sla ze platter met een hamertje.
Meng de eieren en de room en voeg er zout, peper en/of andere kruiden zoals paprikapoeder aan toe en roer goed doorheen.
Snij de ham in fijne blokjes.
Verhit de bakboter in de pan en bak de blokjes gerookte ham.
Voeg de doperwten, geklopte eieren, room, peper en zout toe en braad nog even, max enkele minuten.
Vul de opgeklopte filet met de vulling en rol op.
Plaats de rolletjes in een vuurvaste schotel en bak in een oven tot gaar dwz circa 15 min.
Dien op met bv gekookte aardappelen.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

Aangepast recept uit het kookboekje
101 recepten.
Het fijnste is een kalkoenfilet te kopen of een deel van een filet en deze zelf snijden. Snij wel de filet dwars op de spiervezel.
De aanpassing is het toevoegen van bv gesneden tuinkruiden en of paprikapoeder.
Ipv ham kan je ook spek gebruiken. Let dan wel op dat indien het spek gezouten is dat je geen zout meer toevoegt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst