KookJij

Brusselse kaastaart

Een heerlijk brusselse kaastaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brusselse kaastaart te bereiden

Zeef de bloem, voeg de boter toe en snijd de boter klein met twee messen.Voeg de overige ingredienten voor het deeg toe en kneed er snel een soepel deeg van.Vorm een bal van het deeg en laat het deeg ingepakt in huishoudfolie 30 min in de koelkast rusten.

Maak intussen de vulling.Klop alle ingredienten behalve de appelcompote door elkaar tot een gladde massa.

Verwarm de oven op 180°C beboter een pievorm.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit en bekleed de taartvorm met het deeg.Giet de appelcompte in de vorm;strijk de bovenkant glad.Schep voorzichtig de roomkaasvulling op de appelcompote.Zet de taart 50-55 min in de oven;Na 50 min steek een prikker in de vulling ,als die er droog uitkomt is de taart gaar.Laat de taart afkoelen op een rooster.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mdc

mdc zegt:
Hallo Christiane,
het is een taartvorm met gladde rand.Ik heb het noch nooit met zelfrijzende bloem gemaakt, in Duitsland niet te krijgen.Je kunt het eens proberen.
Groetjes :)en veel succes
Christiane

Christiane zegt:
Moet het zelfrijzende bloem zijn???en wat is een pievorm??
mdc

mdc zegt:
moet je echt eens proberen,het is echt erg lekker, Nicolettes tip is een alternative ik heb het zo noch niet gemaakt,de alcohol vervliegt alleen de smaak blijft. Groetjes en veel kookpret.:)Martine
Nicolette

Nicolette zegt:
Ik wilde nog toevoegen dat het recept me erg lekker lijkt, Martine!:)
Nicolette

Nicolette zegt:
Je kunt de brandewijn gewoon weglaten. Dat kan eigenlijk altijd met dergelijke smaakmakers. Eventueel kun je het ook vervangen door vanille-essence, vanillesuiker (1 zakje) of rumessence (is ook zonder alcohol) of iets dergelijks. Overigens vervliegt de alcolhol tijdens verhitting en blijft alleen de smaak over. Tot zover deze kookles;)
Rita

Rita zegt:
Kan je ook iets anders nemen inplaats van brandewijn? Er zijn mensen die geen alcohol lusten of mogen.