KookJij

Bruschetta met rucola-pesto, peer en gorgonzola

Een heerlijk bruschetta met rucola-pesto, peer en gorgonzola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Gerecht
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bruschetta met rucola-pesto, peer en gorgonzola te bereiden

Snijd van de Italiaanse bol vier gelijke plakken en leg de plakken op een bak plaat. Maak de knoflook schoon en snijd de twee tenen knoflook fijn. Voeg de knoflook bij de olijfolie en smeer met behulp van een kwast de broodplakken aan beide kanten in met de knoflookolie.
Breng de plakken brood op smaak met peper en zout. Schuif de plakken brood in een voorverwarmde oven van 200°C en bak ze goudbruin.

Voor de rucola pesto doen we, op de olijfolie na, alle ingrediënten in de keuken machine. Blender alles en voeg dan de olijfolie toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Schil de rijpe peren en halveer deze. Haal met behulp van een theelepel het klokhuis eruit.
Besmeer de plakken brood aan één zijde met rucola pesto en leg dan de halve peer op het brood. Snijd de gorgonzola in vieren en verdeel dit de broden. Schuif de bakplaat met bruschettas weer terug in de voorverwarmde oven van 200°C voor ongeveer 10 min.
Pak ondertussen vier borden, leg in het midden wat frisee-sla en garneer er wat rucola pesto omheen. Haal de bruchettas uit de oven en zet ze op de salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst