KookJij

Bruschetta al Pomodori

Een heerlijk bruschetta al pomodori recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bruschetta al Pomodori te bereiden

1. Deel de tomaten in 4-en
2. Verwijder het binnenste
3. Snijd de rest in kleine stukjes
4. Breng over in een bak
5. Schoon de knoflook en snijd deze ragfijn
6. Voeg de knoflook tot aan de tomaten
7. Snijd de basilicumblaadjes fijn en voeg deze toe aan tomatenmengsel
8. Voeg de Parmazaanse kaas toe
9. Voeg olijfolie toe en meng geheel homogeen
10. Rooster het brood in de koekenpan en sprenkel er wat olijfolie overheen en wat zout

Afwerking en presentatie
11. Schep tomatenmengsel op brood
12. Doe wat rucolasla op bord
13. Plaats de bruschetta op de rucola
14. Serveer direct

Mijn kookverhaal (Andre de Bruijne)

Een heerlijk fris Italiaans voorgerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Andre de Bruijne

Andre de Bruijne zegt:
Hans, Liske, dank voor jullie reactie. Ik zou de velletjes er zeker niet afhalen. Tast m.i. inderdaad de smaak aan.
hns

hns zegt:
De vraag is of altijd die velletjes eraf moeten.
Veel smaak vd tomaat zit in de velletjes.
Laat even horen wat je ervan vindt.
grten
Hans:):)
Liske

Liske zegt:
Lekker en eenvoudig: ook lekker als bijgerechtje bij (tomaten)soep of als borrelhapje! Ik heb de tomaten eerst ontveld: even dompelen in kokend water, en je trekt het velletje er zo af!