KookJij

Recept voor Broodschotel

Een heerlijk broodschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2-4 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
  2. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Brood, melk, ei, krenten+rozijnen+kaneel mengen.
Ovenschaal beboteren.
Mengsel er in, paneermeel erover en iets suiker
45 min. in de oven.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz-Saffrie)

Zo kwam ik goed van mijn brood af. maakte het als de maand bijna om was en ik niet zoveel centjes had om pakken toetjes te kopen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Sietske voor het beste resultaat geen deksel gebruiken, het is een soort broodpudding. Groetjes Hilde Kookjij
Sietske

Sietske zegt:
Deksel van ovenschaal erop of eraf?
Marjo

Marjo zegt:
Mijn moeder deed er nog appels tussen dus echt laagjes maken, heerlijk.
Bert

Bert zegt:
Mijn moeder maakte dit vroeger ook vaak, in de "wonderpan" maar dan voegde ze ook nog sinaasappelschil toe.
HEERLIJK !!!
Liske

Liske zegt:
Ik mis de kaneel in de ingredienten. Deze broodschotel maakte mijn moeder vroeger ook al, en wij waren er dol op. Niet teveel melk, anders wordt het inderdaad erg papperig, de bovenkant moet droog en knapperig zijn. Bij ons was het meer een laagjesscotel, het brood bleef heel, (wel in sneetjes) en werd gestapeld. Heerlijk!
patricia

patricia zegt:
Mijn moeder maakte dat ook maar dan noemde we 't broodpap:P Niet te eten, bah, maar dan ging het de oven in maar ik neem aan dat het hetzelfde smaakt.
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Goed idee van je ,met dat stokbrood. Ik maakte er altijd paneermeel van, maar dit is ook een optie .BEDANKT:D
slaatje

slaatje zegt:
Ik ben benieuwd wat je nog meer in petto hebt. Simpel en eenvoudig,zeker het proberen waard. Groetjes Gerda :p:p:p
dien11

dien11 zegt:
Ga het ook proberen en je kan het ook met stokbrood maken, dan kom je daar ook van af.