Recept
« Terug naar recepten
					
						Brood - Olijfolie - Dip als voorhapje / amuse
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Brood - Olijfolie - Dip als voorhapje / amuse
Een amuse (bouche) is eem minihapje / gerechtje ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Althans zo is het vermoedelijk begonnen. Tegenwoordig zijn de amuses vaak zo complex, dat het meer lijkt op een demonstratie van de koks om hun kunsten en artisticiteit  te tonen. Hieronder een eenvoudig voorafje.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Brood - Olijfolie - Dip als voorhapje / amuse te bereiden
- *Voor het maken van de AZL-mix hebben we nodig 1 deel amandelen, 2 delen zonnebloem zaad, 3 delen lijnzaad.
- In een blender pulseren we separaat de amandelen, zonnebloempitten en lijnzaad tot kleinere deeltjes. Wel oppassen dat de motor niet warm loopt omdat dan de smaak en structuur van de ingredienten zou kunnen veranderen.
- We mengen alle ingredienten, behalve olie en brood goed door elkaar.
- Stukje brood dompelen in het kommetje met olijfolie en vervolgens in het kommetje met de zaden-mix.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je kunt er alles bij drinken.
									 
                    


 
					